Catatan Dalam Bahasa Aing (bukan bahasa asing) - suginugi | blog ajaib Catatan Dalam Bahasa Aing (bukan bahasa asing)

Ajaib Hot News :

Jumat, 20 Februari 2015

katalogi: , , ,

Catatan Dalam Bahasa Aing (bukan bahasa asing)


Catatan Dalam Bahasa Aing, bahasa sunda,


Balikpapan, 21 September 2010


Pas tadi puasa kabeneran panas nontoreng, ahhh asup weh urang teh ka bank besea, rada tiis pan didinya mah sabab ace na gegeberan tea tarik pisan. Katiisan, ti dinya urang jadi ngalamun....

Aya bidadari karek turun ti syurga, edan geulisna eta bidadari saking geulisna urang jadi teu bisa ninggali rupana kumaha...

Si bidadari teh nyampeurkeun ka urang trus ngomong, "AA ieu abdi nyandak hadiah kangge AA, ngke weh di buka na nya pas abdi tos uih,tong ninggal eusina nya A tinggal na katulusan abdi,,,,

teu sakiceupan bidadari teh leungit weh,,,, harrr urang teh bingung pisan.

Teu kungsi lila, urang teh panasaran naon eusi hadiahna,,,, ahh sugan weh berlian 2 kintal mah lumayan,,, mun teu ge duit weh sajuta, jang ongkos balik ka bandung,, ahh hp nexian ge teu nanaon urang mah...

.....Na ari dibuka,,, naon cing hadiahna?.....Naon cing?

.....cai Akua sabotol.... urang jadi rada nyengir eta teh,,,, hahaha

Ari pek teh aya kertas sacuil na jero kado, bacaan na teh......... "kangge buka puasa nya A"..... beuki nyengir weh urang teh nepi ka seueul angen cing demina ge,,,, hahaha

Na ari pikir urang eta bidadari romantis oge heueuh,,,, (teu romantis kumaha coba, bayangkeun weh eta bidadari jauh-jauh ti syurga ngadatangan urang terus mere cai akua sabotol jang buka puasa, teu kabina!)

Pas sadar urang teh keur ngalamun,,, eta di gigireun jelma kabeh ninggalikeun urang nyangkana mah ka urang teh nugelo cigana mah.. tapi ah maenya aya nugelo ni asa keren kitu meureun na jero hate batur teh,,,hahaha

Urang nu tadina sungar sengir jadi era euy,,, indit ahh bari ngaleos tea asa nu teu boga dosa,,,,


( Cerita ini di ilhami dari kisah nyata, kepada seseorang yang pernah mengalaminya di tanggal yang sama, saat ulang tahunnya,,,, )


NB 1 alias NamBah: Perhatian, cerita diatas menggunakan Bahasa Syunda (bukan Sunda) ditulis saat pulang dari Bank Besea (bukan BCA).........Sendal dibaca senal, lembang di baca lemang, Bandung dibaca Banung. Sekian. Hatur Nuhun!



Share This Article


1 komentar: